Cupping terapi.

Effektiv mod smerter i muskler og led, samt luftvejslidelser. 

Typisk kan cupping lette smerter meget hurtigt. Ved kroniske lidelser, skal man dog forvente 2-3 behandlinger før der kan forventes effekt.

Cupping øger blodcirkulationen og løsner bindevæv og muskelspændinger.

Er effektiv ved mange lungeproblematikker, som lungebetændelse, astma, forkølelse og bronkitis.

Fjerner toksiner og øger virkningen af lymfesystemet.

Massage kan ofte frigive toksiner, men hvis der er betydelige toksiner opbygget i kroppen, er massage ikke nok og her er cupping mere effektivt.

Fjerner stagnation og øger strømmen af energi i meridianerne og blod, hvilket fjerner kulde, fugt, væske og smerter.

Ved kulde, set i forhold til kinesisk medicin, vil der ses nedsat bevægelighed.

Ved fugt, vil der ses hævelse og ved vind vil der ses periodevise smerter.  

Øge bevægeligheden i leddene.

Reducerer hævelse.

Effektiv mod hovedpine.

Afhjælper mange lidelser mere effektivt end akupunktur.

 

Hvad er cupping?

Cupping er en over 5000 år gammel metode, der er blevet brugt mange steder i verden. På hospitaler og i private lægepraksis.

Cupping er defineret som sugekopper, der er anvendt til behandling.

Giver normalt virkning indenfor få timer.

Det virker ved at give en stimulering, der får kroppen til at udføre en reperationsproces.

Når koppen suges fast, suger de blod ud af kapillærerne, flytter stillestående blod og stimulerer kroppen til at komme ind i en reperationsproces.

Kroppen er ikke vant til at blodet ligger uden for, hvor det skal være, og som et resultat trigges hjernen/kroppen til at tro, at der er en skade og sender kroppen i gang med en reperationsproces.

Selv om der ikke er nogen ægte skade, begynder kroppen at flytte væsker, udsende hormoner og kemikalier som om der var en traumatisk skade – herunder hvide blodlegemer til bekæmpelse af infektioner, lymfevirkningen øges, som hjælper med en afgiftnings lignende virkning.

Det vil ikke påvirke sundt væv og derfor virker det ved at genskabe kroppen til en sund tilstand. – Regulere sygdomsprocesser, reducerer/fjerner smerte og betændelse og forbedrer blodcirkulationen.

 

Cupping metoder.

Der findes flere slags cupping metoder. Nogle bruges IKKE i Danmark.

Her i klinikken bruges ”tør cupping”, som er den metode der er mest brugt i mange vestlige lande. ”Våd cupping” trækker blod ud og er forbudt i Danmark.

I ”Tør cupping” bruges der forskellige behandlingsmetoder.

Stationær cupping: Hvor Koppen suger over et bestemt akupunkturpunkt eller på en ”knude” i en muskel eller et punkt der gør ondt i 5 – 15 min. 

Glidende cupping: Koppen suger på et bestemt akupunkturpunkt eller muskelområde og bevæges langsomt op og ned langs længden af en meridian eller over muskelfibrene, mens den suges på huden. 

Bevægende cupping: Koppen suges på et bestemt punkt eller muskelområde og bevæges hurtigt. Teknikken kan behandle musklerne i et område med fokus på at reducere muskelspændinger og reducere/fjerne toksiner i kroppen.

 

Gør det ondt?

Ja, det vil det sandsynligvis.

Om det gør ondt og hvor meget, kan afhænge af flere faktorer, herunder mængden af toksiner og metabolisk affald der er opbygget, og om hvor stramme fascier og muskler er.

Andre faktorer der spiller ind, er ens tolerancenivrau, alder, ens generelle sundhedstilstand, kost og om det er akut eller kronisk.

 

Efterlader det et mærke?

Ja, oftest efterlader cupping et mærke eller rødt udseende.

Jo større ophobning af toksiner, metaboliske affaldsstoffer eller blodstagnation, jo større er chancen for at mærkerne bliver der i længere tid.

Længden af hvor længe misfarvningen varer, afhænger af din krop, hvor hurtig den kan rense sig selv. Sørg derfor at drikke rigeligt med vand umiddelbart efter en behandling.