Zoneterapi

Få en krop i balance med Zoneterapi

Zoneterapi er en behandlingsmetode, hvor terapeuten bruger specielle trykkombinationer og massageteknikker et sted på kroppen, for at forbedre en funktion et andet sted i kroppen. Hele kroppen kan findes afspejlet i delområder af kroppen, som kommunikerer og vekselvirker med helheden. Den mest udbredte form for zoneterapi er fodzoneterapi, men der findes også zoner i øret, i ansigtet og i hænderne.

Under behandlingen stimuleres vigtige zoner i kroppen og på den måde fjernes ergiblokeringer. Det betyder, at impulser i nervesystemet øges, kredsløbet og immunforsvaret styrkes og lymfe- og affaldsstoffer drænes væk og muskulaturen afslappes.

Når vi taler om ubalance, er det når noget i kroppen ikke funger som det skal. I zoneterapi taler vi om energibaner, som kaldes meridianer. Disse kan blokeres og energien vil ikke kunne flyde frit, som er nødvendigt, for at kroppens organisme kan fungere som den skal. Resultatet er sygdom, smerter, træthed og utilpashed.

Zoneterapi hjælper ofte til genoprettelse af balancen.

Under og på fødderne findes et fuldstændigt kort over hele menneskekroppen. Hver del af kroppen har en zone på fødderne som kaldes en reflekszone. Hvis der er ømhed i en reflekszone, hænger det sammen med, at en del af kroppen ikke fungerer optimalt. Ved at behandle de ømme reflekszoner med specielle trykkombinationer, kan zoneterapeuten påvirke organerne til en bedre funktion og dermed genoprette kroppens balance.

Mange bruger zoneterapi, selvom de ikke har helbredsproblemer. De gør det for at vedligeholde en god sundhedstilstand og som forebyggende behandling.

Zoneterapi kan hjælpe uanset hvilken lidelse du har. Terapien kan lindre akutte symptomer eller kroniske lidelser, samt forebygge og vedligeholde et godt helbred.

Der er f.eks. mange der oplever fordøjelsesproblematikker, som oppustethed, smerter i maven, vekslende afføringsmønster, forstoppelse og diarré, uden at der lægeligt kan findes en årsag til dette, og nogle tror at det er helt normalt, at have disse gener. Men det er ikke normalt og det kan bl.a. afhjælpes med Zoneterapi. – Læs mere under fordøjelse. 

Behandlingen tilrettelægges ud fra din historik og hvilke symptomer du har. Derfor startes hvert behandlingsforløb med en samtale, hvor der skrives journal.

Jeg har tavshedspligt og der sker ingen registrering med cpr-nummer, medmindre du er medlem af sygeforsikring Danmark, og giver samtykke til at din regning indberettes elektronisk.

Zoneterapi kan bl.a. afhjælpe:

Fordøjelsesproblemer

Muskel og ledsmerter

Rygproblemer

Urinvejsproblemer

Hovedpine/migræne

Træthed

Søvnbesvær

Stress

Allergi og hudproblemer

Astma og luftvejslidelser

Hyppige infektioner

Kredsløbsproblemer

Kolik

Vådligger

Uro i kroppen

Barnløshed m.m.

Reaktioner

Reaktionerne efter en behandling kan være meget forskellige. Enhver reaktion hænger sammen med en bedre balance og almentilstand. Det er ikke muligt helt at forudsige kroppens måde at reagere på, da reaktionerne er individuelle. Reaktioner skal ses som positive, da det fortæller at kroppen tager i mod og arbejder med de forskellige ubalancer, og at bedring er på vej. Nogle typiske reaktioner kan være:

  • Velbehag
  • Afslappethed, træthed og dyb søvn
  • Øget tarmfunktion, ændret afføringsmønster
  • Øget mængde urin, som kan lugte lidt mere end normal
  • Udskillelse af sekret gennem næse og svælg
  • Opblusning af gamle og nuværende symptomer
  • Humørsvingninger m.m.

Muskel og ledsmerter

Fordøjelsesproblemer